6 Sebab hati tak bahagia

Assalamualaikum and Salam Sejahtera !
Sehat semua? Alhamdulillah :)
Today nak membongkar , mengupas and menerangkan tajuk kita hari nih

Kenapa hati tidak bahagia? Ce cerite :3

1. Pemarah : korang dlm golongan nih? kalau iye , tinggal kan. Insyallah hati korang tenang <3

2. Pendendam : Ape perlunye berdendam? supaye dorang dapat balasan eh? Itu semua kan kerja    Allah s.w.t ! biar lah hanya DIA je yang menghukum. Kite kene redha :D

3. Hasad Dengki : Untuk ape? sebab korang tak kaye? sebab korang tak lawa/handsome? sebab korang tak sempurna? If so , korang salah tahu. Allah Maha Mengetahui dengan ciptaanNYA. So jgn lh korang risau dengan ape yg diri sendri ade ! :')

4. Tamak : Ya Allah !!!!! Korang tamak sebab ape? semua harte yang korang ade dekat dunia nih tak menjamin ape2 di akhirat kelak. Yang pasti iman and amal ibadah je k !!! #TakeNoteHere

5. Tidak Sabar : Sabar itu kan separuh drpd iman. If tak sabar , maknenye kurang iman. So , ape lagi sila2 lah tingkatkan iman korang ye ^^,

6. Cinta Dunia : Jangan lalai dengan cinta manusia atau cinta pada harta OK ! yang pasti and paling penting adalah cinta kita pada ALLAH s.w.t




No comments:

Post a Comment